
Carasul prăjit în smântână aparține bucătăriei tradiționale ucrainene. Fiecare familie are propria sa rețetă de pește de râu. Unora le place carasul copt la cuptor, în timp ce altora se prăjește într-o tigaie până devine crocant.
PREGĂTIREA
Etapa № 1
Luăm caras mici cu o greutate aproximativă de 150 g. Curăță bine cântarul. Aripioarele pot fi tăiate sau lăsate. Tăiați carcasele de caras, curățați măruntaiele, îndepărtați cu grijă branhiile. Spălați carasul sub jet de apă.
Etapa № 2
Peștele spălat este așezat pe prosoape de hârtie, care va absorbi excesul de apă. Acest lucru este important, deoarece prea multă făină se va lipi de peștele neuscat.
Etapa № 3
Turnați 0,5 lingurițe de sare și 7-10 mazăre de piper în mojar. Măcinați bine condimentele și frecați-le cu caras. Puneți peștele pe o farfurie și lăsați la marinat 20 de minute.
Etapa № 4
Se pune tigaia la foc mediu, se toarna ulei vegetal si se incinge bine. Rulați carasul marinat în făină de grâu și prăjiți alternativ până se rumenește.
Etapa № 5
Luați o tavă de copt, ungeți-o cu unt. Întindeți carasul într-un singur strat, astfel încât peștele să fie bine copt. Peste peste se intinde smantana. Nu trebuie adăugate condimente. Lăsați forma cu peștele 20 de minute la temperatura camerei pentru ca smântâna să fie uniform distribuită între carcase.
Etapa № 6
Preîncălziți cuptorul la 230 de grade și coaceți peștele timp de 30 de minute. Acest timp este suficient pentru ca carasul să se coacă bine și să fie acoperit cu o crustă aurie delicioasă.
Etapa № 7
Carasii gata sunt așezați pe o farfurie mare și serviți. Poti orna vasul cu verdeata tocata marunt: marar sau patrunjel.
Este mai bine să gusti felul de mâncare cald în timp ce rămâne crusta crocantă. Pentru o garnitură puteți găti cartofi copți sau piure de mazăre. Poftă bună!
Річкові смажені карасі у сметані на пательні та в духовці. Простий рецепт для сімейної вечері